Nature trip Madeira

Duur van reis: 11 dagen | Prijs v.a. €1000 p.p. excl. vliegticket* | Prijs v.a. €1300 p.p. incl. vliegtickets*
——————————————————————————————————————————

Wandelen door de mooie natuurlandschappen die Madeira te bieden heeft. Dat is het thema van deze reis. In 11 dagen tijd zal je iedere uithoek van het eiland ontdekken doormiddel van een wandeling langs een levada. Een levada is een irrigatiekanaal dat is aangelegd om vers drinkwater van de hoger gelegen gebieden naar de droge lager gelegen gebieden te transporteren. Tijdens deze trip zal je vele wandelingen doen en kom je op plekken die je normaal nooit zal zien!

HIGHLIGHTS

Prijs excl. vliegticket v.a. €1000 p.p.*
Prijs incl. vliegticket v.a. €1300 p.p.*

Duur van reis: 11 dagen

Vertekdagen: 7 dagen per week**
———————————————————————————————————————————

Uniek aan deze reis:

– Kom op iedere hoek van het eiland,
– Ga naar het mysterieuze bos Fanal,
– Ga opzoek naar verborgen valleien en verborgen meren,

———————————————————————————————————————————
* Deze prijs is gebasseerd op een boeking 6 maanden van te voren in het laagseizoen
** Deze reis is gebasseerd op een vertrek op een maandag, alle dagen zijn mogelijk, wellicht dat het dag tot dag programma afwijk

DAG TOT DAG PLANNING

Madeira Spi Travel
Dag 1:  Bem vindo á Madeira

Vandaag begint de reis, in 4 uur vlieg je van Amsterdam naar Madeira. Op de bestemming wachten adembenemende landschappen, pittoreske dropjes en culinaire hoogstandjes om ontdekt te worden. Eerst maar even bijkomen van de reis voor het avontuur gaat beginnen. Ga na het inchecken in je hotel lekker struinen door de straten van “Old town Funchal” ontdek de cultuur en maak kennis met de lokale gastronomie. Neem een lekker glas Madeira wijn of Poncha bij de zonsondergang. De vakantie is begonnen!:

Dag 2: Lets go to paradise

 We beginnen de reis met een wat rustigere dag, nog even bijkomen van de reis hiernaartoe voordat we aan het echte werk gaan beginnen. Als voorafje staat er vandaag een wandeling van 5.5km op de planning door Paradise Valley, tijdens de wandeling zal je onvergetelijk mooie tuinen tegenkomen en heb je een adembenemend uitzicht over het dorpje Camacha.

Gebruik de middag om nog lekker te struinen door Funchal voordat morgen het echt werk gaat beginnen en er een lange en intensieve wandeling op de planning staat.

levada Spi Travel
Ribeiro Frio Spi Travel
Dag 3: Dwars door de koude beek       

De levada wandeling van vandaag gaat door Ribeiro Frio, letterlijk vertaald “koude beek”, in de winter kan je in Ribeiro Frio ook canyoning doen, en koud is het hier zeker. Neem dus een vestje mee! Dit is een wandeling die wat intensiever is dan gisteren maar de landschappen en het uitzicht is weer compleet anders! Let tijdens de wandeling goed op het water want het komt vaak voor dat de forellen naast je meezwemmen. Aan het einde van de wandeling zal je een adembenemend uitzicht hebben van de Adelaars Rots.

Dag 4: Reveal the secrets of Funchal

Een iets rustigere dag na de inspanning van de afgelopen 2 dagen, ideaal om Funchal te ontdekken. Neem bijvoorbeeld de kabelbaan naar Monte om de Botanische- en Tropische tuinen te bezoeken. Of neem een kijkje in het CR7 museum, toegewijd aan de trofeeën van Christiano Ronaldo. Ga in de avond genieten op 1 van de vele terrasjes van een heerlijke traditionele maaltijd met poncha tasting.

TIP: Ga in Monte met de Toboganbaan naar beneden. In een rietenmand (Tobogan) die bestuurd word door carreiros (in traditionele kleding). Dit is de manier hoe de rijke bevolking zich vroeger liet vervoeren van Monte naar Funchal

Monte Palace Madeira Spi Travel
Fanal Madeira Spi Travel
Dag 5: Fanal wandeling

 Een levada wandeling langs de Laurier Silva bomen. Deze wandeling is 1 van de weinige op Madeira waar de eeuwenoude Laurier Silva boom zo goed te bekijken is. Deze wandeling is niet voor de beginners, want in 10.8km loop je van Paul da Serra naar Fanal. Tijdens de wandeling zal je prachtige uitzichten hebben over de vallei van Ribeira da Janela en Chão da Ribeira.

Het Fanal bos staat ook bekend om zijn mysterieuze mist die hier voornamelijk in de ochtend en namiddag voorkomt. Let goed op, de mist kan erg dicht zijn en voor je het weet struikel je over een verdwaalde koe!

Dag 6: Exploring the peaks

Doormiddel van een begeleide bergwandeling de hoogste punten van Madeira ontdekken, wie wilt dat nou niet. Vandaag ga je een bergwandeling doen van maar liefst 13 km. Je vertrekt vanaf Pico do Arieiro (op 2 na hoogste punt van Madeira) naar Pico Riuvo (hoogste punt van Madeira). Tijdens de wandeling beloven er adembenemende uitzichten op je te wachten. Neem wel een jas of warme trui mee, want als je in de schaduw van de berg staat kan het redelijk koud zijn.

TIP: Neem een lunchpakket mee, op het hoogste punt heb je mogelijkheid om te picknicken.

Pico do Arieiro Spi Travel
Levada Madeira Spi Travel
Dag 7: Lets explore the North

 Na de intensieve bergwandeling van gisteren vandaag alweer de laatste volledige dag op Madeira. In de ochtend ga je nog een laatste levada wandeling van 5.5km doen in het noorden van Madeira, tijdens deze wandeling zal je verschillende dorpjes in het noorden zien vanaf de levada met hun karakteristieke eigenschappen. Het uitzicht is echt adembenemend en uniek in vergelijking met andere plekken op Madeira.
Maak van de middag gebruik om nog een beetje bij te komen van alle indrukken van de afgelopen week. Geef de voetjes nog even rust en geniet van de laatste avond in Funchal.

Dag 8: Bom Dia Funchal

De laatste vrije dag om in te delen, gebruik deze dag om bij te komen van de wandeling van gisteren en ga lekker door de oude straatjes van Funchal struinen. Neem een bezoek aan de kathedraal van Funchal. Deze kathedraal is gebouwd tegen het einde van de 15de eeuw en is 1 van de oudst nog bestaande bouwwerken van Madeira.

Tip: Ga met de kabelbaan richting de botanische en tropische tuinen van Funchal en neem de schoonheid van de ruime hoeveelheid verschillende boom en plantsoorten

Funchal Spi Travel
25 fontes Madeira Spi Travel
Dag 9: Op zoek naar de watervallen

De eerste levadawandeling van de reis staat vandaag op de planning. Het beloofd een mooie dag te worden, wandelen door de natuur, leren over de water irritatie systemen op Madeira en ongekende pracht uitzichten zien. De Rabaçal vallei is 1 van moeder natuur haar meesterwerken. De wandeling begint op het plateau van Paul da Serra en loop naar beneden langs de levada van Rabaçal. Langs de route zal je verschillende watervallen tegenkomen. Halverwege de wandeling kom je bij een klein meer dat onderaan een klif ligt, hier zie je 25 watervallen, die je tijdens de wandeling allemaal bent tegengekomen, samenkomen in het meer.

Dag 10: The beauty of the east

 Een iets rustiger programma voor vandaag, een halve dag wandeling in het oosten van het eiland. In de ochtend vertrek je richting Machico, de eerste hoofdstad van Madeira en de plaats waar in 1420 de eerste ontdekkingsreizigers zich vestigde. Zodra je in Machico ben aangekomen zal je de wandeling van 6km diep in de natuur van de Mimosa vallei doen. Dit beloofd mooie uitzichten op te leveren!

levada Spi Travel
Vliegveld Madeira Spi Travel
Dag 11: Até breve Madeira

Helaas, de reis zit er al weer op. Maar wat hebben we weer genoten! Vandaag zal je weer terug vliegen richting Nederland. Maar niet getreurd! Madeira heeft zo veel te bieden dat je altijd nog terug kan naar deze pracht bestemming! Daarom zeggen wij niet vaarwel, maar tot ziens!
Até breve Madeira!

TIP: Heb je nou ook zo genoten van de Blandy’s Madeira wijn, en wil je een paar flessen mee naar huis? Doe je bestelling van te voren bij Blandy’s Wine Lodge en haal het op achter de douane op het vliegveld. 

PRIJSINFORMATIE:

Deze reis is inclusief:

– 10 overnachtingen in een 4- of 5 sterren hotel, of een appartement,
– 7 begeleide wandeltochten,
– Transfer van en naar het vliegveld,
– Ophaalservice tijdens excursies (bij verblijf in Funchal)
– Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
– Benodigde uitrusting tijdens de excursies,
– Ervaren deskundigen tijdens de excursies.

Bij deze reis bij te boeken:

– Vlucht (bij te boeken, houd rekening met ongeveer €300 per ticket),
– 
Entreegelden voor extra activiteiten tijdens de reis,
– Lunch en Diner (reis is gebasseerd op basis van logies en ontbijt verzorging)
– Annulerings-/ reisverzekering

Ben je na het lezen van deze voorbeeldreis net zo enthousiast geworden als dat wij zijn?
Vraag dan snel uw op maat gemaakte reisvoorstel aan en wij nemen binnen 72 uur contact met je op!