Hiking Madeira

Duur van reis: 8 dagen | Prijs v.a. €800 p.p. excl. vliegticket* | Prijs v.a. €1100 p.p. incl. vliegtickets*
——————————————————————————————————————————

Wandelen door de ongerepte natuur op het bloemeneiland. Tijdens deze reis ga je naar verschillende hoeken van Madeira en zal je wandelingen doen langs Levada’s, de water irrigatie systemen die zijn aangelegd op Madeira om het verse drinkwater van de hoger gelegen gebieden naar de lager gelegen gebieden te laten lopen. In totaal heeft Madeira meer dan 3000km aan levada’s en vele van deze hebben wandelpaden om de natuur op een andere manier te kunnen ontdekken. Tijdens deze reis zal je langs adembenemende uitzichtpunten komen.

HIGHLIGHTS

Prijs excl. vliegticket v.a. €800 p.p.*
Prijs incl. vliegticket v.a. €1100 p.p.*

Duur van reis: 8 dagen

Vertekdagen: 7 dagen per week**
———————————————————————————————————————————

Uniek aan deze reis:

– Leer veel over de flora en fauna van Madeira,
– Doe levada’s in iedere hoek van het eiland,
– Ervaar de microklimaten van Madeira

———————————————————————————————————————————
* Deze prijs is gebasseerd op een boeking 6 maanden van te voren in het laagseizoen
** Deze reis is gebasseerd op een vertrek op een maandag, alle dagen zijn mogelijk, wellicht dat het dag tot dag programma afwijk

DAG TOT DAG PLANNING

Madeira Spi Travel
Dag 1:  Bem vindo á Madeira

Vandaag begint de reis, in 4 uur vlieg je van Amsterdam naar Madeira. Op de bestemming wachten adembenemende landschappen, pittoreske dropjes en culinaire hoogstandjes om ontdekt te worden. Eerst maar even bijkomen van de reis voor het avontuur gaat beginnen. Ga na het inchecken in je hotel lekker struinen door de straten van “Old town Funchal” ontdek de cultuur en maak kennis met de lokale gastronomie. Neem een lekker glas Madeira wijn of Poncha bij de zonsondergang. De vakantie is begonnen!:

Dag 2: Op zoek naar de watervallen

De eerste levadawandeling van de reis staat vandaag op de planning. Het beloofd een mooie dag te worden, wandelen door de natuur, leren over de water irritatie systemen op Madeira en ongekende pracht uitzichten zien. De Rabaçal vallei is 1 van moeder natuur haar meesterwerken. De wandeling begint op het plateau van Paul da Serra en loop naar beneden langs de levada van Rabaçal. Langs de route zal je verschillende watervallen tegenkomen. Halverwege de wandeling kom je bij een klein meer dat onderaan een klif ligt, hier zie je 25 watervallen, die je tijdens de wandeling allemaal bent tegengekomen, samenkomen in het meer.

25 fontes Madeira Spi Travel
levada Spi Travel
Dag 3: The beauty of the east

 Een iets rustiger programma voor vandaag, een halve dag wandeling in het oosten van het eiland. In de ochtend vertrek je richting Machico, de eerste hoofdstad van Madeira en de plaats waar in 1420 de eerste ontdekkingsreizigers zich vestigde. Zodra je in Machico ben aangekomen zal je de wandeling van 6km diep in de natuur van de Mimosa vallei doen. Dit beloofd mooie uitzichten op te leveren!

Dag 4: A variety of landscapes

 Een levada wandeling waarbij je vele verschillende soorten landschappen tegen zal komen, van de vlakke gebieden op de heide tot aan rots baden die gevormd zijn door miljoenen jaren van water dat van de hoger gelegen gebieden richting de zee stromen. Tijdens deze wandeling zal je ook de oudste berg van het westen van Madeira bewandelen. Dit beloofd een intensieve maar zeer mooie dag te worden en laat je onderdompelen in alle pracht en praal die Madeira te bieden heeft.

Waterfall Madeira Spi Travel
Funchal Spi Travel
Dag 5: Bom Dia Funchal

De laatste vrije dag om in te delen, gebruik deze dag om bij te komen van de wandeling van gisteren en ga lekker door de oude straatjes van Funchal struinen. Neem een bezoek aan de kathedraal van Funchal. Deze kathedraal is gebouwd tegen het einde van de 15de eeuw en is 1 van de oudst nog bestaande bouwwerken van Madeira.

Tip: Ga met de kabelbaan richting de botanische en tropische tuinen van Funchal en neem de schoonheid van de ruime hoeveelheid verschillende boom en plantsoorten

Dag 6: Exploring the peaks

Doormiddel van een begeleide bergwandeling de hoogste punten van Madeira ontdekken, wie wilt dat nou niet. Vandaag ga je een bergwandeling doen van maar liefst 13 km. Je vertrekt vanaf Pico do Arieiro (op 2 na hoogste punt van Madeira) naar Pico Riuvo (hoogste punt van Madeira). Tijdens de wandeling beloven er adembenemende uitzichten op je te wachten. Neem wel een jas of warme trui mee, want als je in de schaduw van de berg staat kan het redelijk koud zijn.

TIP: Neem een lunchpakket mee, op het hoogste punt heb je mogelijkheid om te picknicken.

Pico do Arieiro Spi Travel
Levada Madeira Spi Travel
Dag 7: Lets explore the North

 Na de intensieve bergwandeling van gisteren vandaag alweer de laatste volledige dag op Madeira. In de ochtend ga je nog een laatste levada wandeling van 5.5km doen in het noorden van Madeira, tijdens deze wandeling zal je verschillende dorpjes in het noorden zien vanaf de levada met hun karakteristieke eigenschappen. Het uitzicht is echt adembenemend en uniek in vergelijking met andere plekken op Madeira.
Maak van de middag gebruik om nog een beetje bij te komen van alle indrukken van de afgelopen week. Geef de voetjes nog even rust en geniet van de laatste avond in Funchal.

Dag 8: Até breve Madeira

Helaas, de reis zit er al weer op. Maar wat hebben we weer genoten! Vandaag zal je weer terug vliegen richting Nederland. Maar niet getreurd! Madeira heeft zo veel te bieden dat je altijd nog terug kan naar deze pracht bestemming! Daarom zeggen wij niet vaarwel, maar tot ziens!
Até breve Madeira!

TIP: Heb je nou ook zo genoten van de Blandy’s Madeira wijn, en wil je een paar flessen mee naar huis? Doe je bestelling van te voren bij Blandy’s Wine Lodge en haal het op achter de douane op het vliegveld. 

Vliegveld Madeira Spi Travel

PRIJSINFORMATIE:

Deze reis is inclusief:

– 7 overnachtingen in een 4- of 5 sterren hotel, of een appartement,
– 5 begeleide wandeltochten,
– Transfer van en naar het vliegveld,
– Ophaalservice tijdens excursies (bij verblijf in Funchal)
– Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze
garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
– Benodigde uitrusting tijdens de excursies,
– Ervaren deskundigen tijdens de excursies.

Bij deze reis bij te boeken:

– Vlucht (bij te boeken, houd rekening met ongeveer €300 per ticket),
– 
Entreegelden voor extra activiteiten tijdens de reis,
– Lunch en Diner (reis is gebasseerd op basis van logies en ontbijt verzorging)
– Annulerings-/ reisverzekering

Ben je na het lezen van deze voorbeeldreis net zo enthousiast geworden als dat wij zijn?
Vraag dan snel uw op maat gemaakte reisvoorstel aan en wij nemen binnen 72 uur contact met je op!