Madeira in December | Feest & Heerlijke Temperaturen

kerst madeira
🌟 100% Maatwerk: Jouw Droomreis!
🗣️ Altijd Nederlandssprekende Reisleiding!
🛡️ Veilig Boeken: GGTO!
🏞️ Boek Vroeg, Bespaar Meer!

Madeira in December | Feest & Heerlijke Temperaturen

Stel je voor: je wandelt door de kleurrijke straten van Madeira in december, omgeven door een zee van lichtjes en de geur van traditionele delicatessen. Als trotse inwoner van dit prachtige eiland, kan ik je vertellen dat er geen betere tijd is om Madeira te ervaren dan in deze feestelijke maand. December is hier niet zomaar een maand; het is mijn favoriete tijd van het jaar, wanneer het eiland tot leven komt met een ongeëvenaarde charme en warmte.

De zachte temperaturen in december zijn een ware zegen. Terwijl anderen zich in dikke winterkleding hullen, genieten wij hier van de comfortabele warmte en de gouden zonnestralen. Elk jaar weer verbaast het me hoe Madeira in december een perfecte balans vindt tussen een feestelijke sfeer en ontspannende rust.

Mijn persoonlijke ervaringen tijdens de Kerstperiode op Madeira zijn gevuld met hartverwarmende herinneringen. De manier waarop we Kerst vieren, met onze unieke tradities en een sterk gemeenschapsgevoel, is iets wat ik koester en graag met jullie deel. En laten we het spectaculaire vuurwerk tijdens Oud en Nieuw niet vergeten – een ervaring die je minstens één keer in je leven moet meemaken.

In deze blog neem ik je mee op een intieme tocht door Madeira in december. Van de fonkelende festiviteiten tot de rustige wandelingen langs de verlichte straten, ik laat je zien waarom deze maand zo speciaal is voor mij en waarom het ook jouw hart zal veroveren.

kerst madeira

Het Weer & Klimaat in December op Madeira

December brengt een bijzonder soort magie naar Madeira. Terwijl vele plaatsen zich klaarmaken voor de koude winter, verwelkomt Madeira zijn bezoekers met een zacht en aangenaam klimaat. Als bewoner van dit eiland, kan ik je verzekeren dat er weinig dingen zo aangenaam zijn als een decemberdag op Madeira. De lucht is fris, maar niet ijzig, en de zon schijnt vaak genoeg om de dagen te vullen met een warme gloed.

De temperatuur schommelt meestal tussen een comfortabele 16 en 21 graden Celsius. Dit zachte weer is perfect voor lange wandelingen langs de kust of door de schilderachtige dorpjes. Terwijl je door de straten wandelt, omgeven door de feestelijke verlichting, voel je de zachte bries die zo kenmerkend is voor het eiland in deze tijd van het jaar.

Ook de nachten in december zijn bijzonder. Ze zijn koel genoeg om je te laten genieten van een heerlijk glas Madeira-wijn of een traditionele poncha, terwijl je luistert naar de zachte geluiden van de oceaan. Het is deze combinatie van frisse lucht en warme drankjes die de decemberavonden op Madeira zo onvergetelijk maakt.

Voor mij, als iemand die het hele jaar door op Madeira woont, is december de maand waarin het eiland zijn ware schoonheid en charme toont. De natuur lijkt in rust, maar tegelijkertijd vol leven, met de levendige kleuren van de bloemen die zelfs in deze tijd van het jaar blijven bloeien. Dit contrast tussen de kalme zee en het levendige groen van de natuur is wat december in Madeira zo uniek maakt.

Watertemperatuur in December rondom Madeira

Een van de meest gestelde vragen die ik als inwoner van Madeira krijg, is hoe het staat met de watertemperatuur in december. Het antwoord? Verrassend aangenaam! December is wellicht niet de eerste maand waar je aan denkt voor een duik in de oceaan, maar hier op Madeira is het een ander verhaal. De watertemperatuur rond het eiland blijft rond een comfortabele 18 tot 20 graden Celsius schommelen, wat verrassend warm aanvoelt gezien de tijd van het jaar.

Deze milde watertemperaturen maken december een ideale maand voor allerlei wateractiviteiten. Of het nu gaat om een rustige zwemsessie in de ochtend of een spannende snorkelavontuur, de wateren van Madeira zijn uitnodigend en verfrissend. Ik heb zelf vele keren de schoonheid van de onderwaterwereld van Madeira in december ervaren, en ik kan je vertellen, het is iets wat je niet wilt missen.

Voor de avontuurlijke zielen onder ons is er de mogelijkheid om te duiken bij een van de vele prachtige duikspots rond het eiland. Het heldere water en het rijke zeeleven bieden een onvergetelijke ervaring, zelfs in de wintermaanden. En voor degenen die liever aan de oppervlakte blijven, is er altijd de optie van kajakken of paddleboarden, waarbij je de rustige kustlijn van Madeira kunt verkennen terwijl je geniet van het zachte winterzonnetje.

Als eilandbewoner waardeer ik deze aspecten van Madeira in december enorm. Het is een maand waarin je zowel de winterse gezelligheid als de unieke eilandervaringen kunt combineren, en dat maakt december hier zo speciaal.

kayak & snorkel tour
Dolfijn bij Madeira | Spi Travel

Leukste Activiteiten in December op Madeira

Als bestemmingsexpert van Madeira, is december een maand die ik altijd met veel enthousiasme aanbeveel aan reizigers. De reden is simpel: de verscheidenheid aan activiteiten die het eiland biedt, is in deze tijd van het jaar uitzonderlijk. Van verkenningstochten in de natuur tot culturele ontdekkingen, Madeira heeft voor elk wat wils. Hier zijn een paar hoogtepunten:

Westtour: Begin je avontuur met een tour naar het westen van Madeira. Deze regio, bekend om zijn adembenemende landschappen en charmante dorpjes, is een must-visit. Je zult versteld staan van de natuurlijke schoonheid van plekken zoals Cabo Girão, de op een na hoogste zeeklif van Europa, en de betoverende uitzichten vanaf de Encumeada-pas.

Oosttour: Voor een andere kant van Madeira, raad ik de Oosttour aan. Deze route neemt je mee langs enkele van de meest schilderachtige plekken van het eiland, inclusief het Laurisilva bos, een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Het hoogtepunt is Pico do Arieiro, waar je een panoramisch uitzicht hebt over het eiland.

Nonnenvallei: Een bezoek aan Madeira zou niet compleet zijn zonder een trip naar de Nonnenvallei, of Curral das Freiras. Dit afgelegen dorpje, genesteld tussen de bergen, biedt een unieke kijk in het traditionele eilandleven en een geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw.

Naast deze tours, zijn er tal van andere activiteiten die ik zou aanraden, zoals het bijwonen van de lokale kerstmarkten, het proeven van de traditionele Madeira-kerstgerechten, en het deelnemen aan de festiviteiten van het Festa da Luz in de hoofdstad Funchal.

Elk van deze activiteiten biedt een unieke manier om de essentie van Madeira in december te ervaren, iets wat ik als bestemmingsexpert altijd probeer over te brengen aan bezoekers. Het is een tijd van vreugde, ontdekking en onvergetelijke ervaringen.

Cultuurreizen | De Ultieme Decemberkeuze op Madeira

Als bestemmingsexpert voor Madeira, heb ik ontdekt dat cultuurreizen in december een uitzonderlijke ervaring bieden. Deze maand, rijk aan tradities en festiviteiten, is het perfecte moment om de diepe culturele wortels van het eiland te verkennen. Madeira schittert in december met een overvloed aan kerststallen en adembenemende verlichting in de dorpjes, waardoor cultuurreizen een ideale keuze zijn.

Kerststallen en Verlichting: De kerststallen, of ‘Presépios’, zijn een integraal onderdeel van de Madeiraanse kerst. Elk dorp en elke stad heeft zijn eigen unieke versie, vaak handgemaakt door de lokale bevolking. Een tour langs deze kerststallen biedt een authentieke kijk in de lokale cultuur en tradities. De verlichting in de dorpjes, vooral in de hoofdstad Funchal, is een ander spectaculair aspect. De straten en pleinen worden omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving, wat een onvergetelijke ervaring creëert voor elke bezoeker.

Traditionele Festiviteiten: Deelnemen aan de traditionele festiviteiten is een must tijdens een cultuurreis in december. Madeira viert kerst en oud en nieuw op een unieke manier, met verschillende evenementen, concerten en vieringen die de hele maand plaatsvinden. Deze evenementen zijn niet alleen vermakelijk, maar bieden ook een diepe duik in de Madeiraanse cultuur en levensstijl.

Culinair Genot: Geen cultuurreis is compleet zonder de lokale keuken te proeven. December is de perfecte tijd om traditionele Madeiraanse gerechten en drankjes te proeven, waaronder de beroemde Madeira-wijn en typische kerstlekkernijen.

Ik benadruk altijd dat de culturele reizen in december op Madeira niet alleen een kans zijn om de schoonheid van het eiland te zien, maar ook om een diepere verbinding te maken met zijn geschiedenis, mensen en tradities. Het is een ervaring die verrijkt en lang in het geheugen blijft hangen.

kerst madeira
kerst madeira
kerst madeira

Kerst in Madeira | Een Magische Beleving

Elk jaar weer, terwijl de kerstperiode nadert, voel ik een speciale opwinding in de lucht op Madeira. Kerst hier is niet alleen een festiviteit; het is een tijd van samenzijn, traditie, en een diepe verbinding met de eilandcultuur. Als bestemmingsexpert die elke hoek van Madeira heeft verkend, is het mijn genoegen om mijn persoonlijke ervaringen en favoriete aspecten van Kerst op Madeira te delen.

Een Eiland Verlicht: De transformatie van Funchal, de hoofdstad, tijdens de kerstperiode is ronduit magisch. De lichtjes die elke straat en elk plein sieren, creëren een sfeer die zowel warm als uitnodigend is. Ik hou ervan om langs de verlichte straten te wandelen, de vreugde en opwinding in de lucht te voelen, en te genieten van de prachtige versieringen die elk jaar uniek en spectaculair zijn.

Traditionele ‘Presépios’: Een van mijn favoriete kersttradities op Madeira zijn de ‘Presépios’, de kerststallen. Deze zijn niet alleen religieuze symbolen, maar ook kunstwerken, vaak handgemaakt met ongelooflijke details en creativiteit. Elk jaar maak ik er een punt van om verschillende kerststallen te bezoeken, die verspreid zijn over het hele eiland, om hun schoonheid en de verhalen erachter te bewonderen.

Kerstnacht: Kerstavond is een bijzonder moment op Madeira. Families en vrienden komen samen om te genieten van traditionele gerechten en de beroemde Madeira-wijn. Er heerst een gevoel van gemeenschap en gezelligheid dat moeilijk te evenaren is. Deze avond is voor mij de belichaming van de Madeiraanse kerstgeest – warm, gastvrij en vol vreugde.

Als bestemmingsexpert is het mijn passie om de unieke charme van Madeira tijdens de kerstperiode te delen. Het is een tijd waarin het eiland zijn hart opent en een onvergetelijke ervaring biedt aan iedereen die het geluk heeft hier te zijn.

Oud en Nieuw in Madeira | Een Onvergetelijke Ervaring

Het nieuwe jaar inluiden op Madeira is iets wat ik iedereen zou aanbevelen. Als iemand die vele Oud en Nieuw vieringen op dit prachtige eiland heeft meegemaakt, kan ik verzekeren dat het een onvergetelijke ervaring is. De combinatie van de energie, het indrukwekkende vuurwerk en de feestelijke sfeer maakt Madeira tot een unieke plek voor deze speciale avond.

Het Spectaculaire Vuurwerk: Het vuurwerk tijdens Oud en Nieuw op Madeira is niets minder dan spectaculair. Het is zo indrukwekkend dat het meerdere keren erkend is door het Guinness World Book of Records. Het zien van deze prachtige lichtshow, die de hemel boven het eiland verlicht en reflecteert op de oceaan, is een ervaring die ik nooit zal vergeten. Of je nu kiest voor een uitkijkpunt op het eiland of de voorkeur geeft aan het uitzicht vanaf een boot in de baai van Funchal, het is een adembenemend schouwspel.

De Feestelijke Sfeer: Rond Oud en Nieuw is de sfeer op Madeira elektrisch. De straten vullen zich met een gevoel van vreugde en anticipatie. Het is heerlijk om door de straten te lopen, de levendige muziek te horen en deel te nemen aan de festiviteiten. Het is een tijd waarin de gemeenschap samenkomt om te vieren en hoopvol vooruit te kijken naar wat het nieuwe jaar zal brengen.

Nieuwjaars Tradities: Naast het schitterende vuurwerk zijn er vele lokale tradities die deze tijd van het jaar extra bijzonder maken. Van het eten van 12 druiven bij elke klokslag tot middernacht tot het springen over zeven golven voor geluk in het nieuwe jaar, deze tradities brengen een extra laag van betekenis en plezier aan de vieringen.

Oud en Nieuw vieren in Madeira is niet zomaar een gebeurtenis; het is een ervaring die de essentie van het eiland perfect weergeeft – bruisend, gastvrij en vol wonderen. Elk jaar weer is het een moment waar ik naar uitkijk en ik nodig iedereen uit om deze bijzondere ervaring zelf te komen ontdekken.

oud en nieuw Madeira
kerst madeira
oud en nieuw Madeira

De decembermaand in Madeira, met al zijn unieke charmes en verrassingen, is een periode die ik elk jaar weer met veel vreugde beleef. Van de sprookjesachtige lichtshows en levendige festiviteiten tot de aangename klimaat en authentieke tradities, Madeira biedt een ongeëvenaarde decemberervaring. Het is een tijd van samenzijn, viering en het ontdekken van de rijke cultuur en natuurlijke schoonheid van dit prachtige eiland.

Ben je nu geïnspireerd geraakt om deze bijzondere tijd van het jaar zelf op Madeira te ervaren? Team Spi Travel staat voor je klaar om deze droom werkelijkheid te maken. Met onze diepgaande kennis van Madeira en onze passie voor reizen, zijn we toegewijd aan het creëren van een op maat gemaakte reis die jouw verwachtingen overtreft. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, cultuur of een mix van dit alles, wij zorgen voor een onvergetelijke Madeira-ervaring.

Vul een vrijblijvend reisvoorstel in via de onderstaande knop en laat ons je helpen met het plannen van je ideale decemberreis. Wil je meer inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje tussen onze inspiratiereizen, waar je een voorproefje krijgt van de vele mogelijkheden die Madeira te bieden heeft. En mocht je vragen hebben over een Madeira-reis in december, aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te ondersteunen bij elke stap van je reisplanning.

Madeira in december is een ervaring die je niet wilt missen. Het is een tijd waarin het eiland zijn ware pracht toont, gevuld met momenten die je nog lang zult koesteren. Wij bij Team Spi Travel kunnen niet wachten om deze betoverende reis samen met jou te ontdekken.

Wij kunnen niet wachten om al onze Madeira-geheimen met jou te delen! Van verborgen juweeltjes tot insider tips

Na onze allereerste reis naar Madeira werden we smoorverliefd op deze bestemming en wisten we dat we er voor altijd wilden zijn. We hebben er alles aan gedaan om ons hier te vestigen, en nu noemen we dit stukje paradijs ons thuis. Met elke dag die we hier doorbrengen, leren we meer van de Portugese taal en ontdekken we steeds nieuwe verborgen pareltjes. Samen met onze lieve mascotte Spidey gaan we regelmatig op avontuur en we zijn dolenthousiast om onze ervaringen en verhalen met jullie te delen in onze blogs!.

Ferry en Dion

Ontdek onze inspirerende blogs over Madeira met nuttige tips, insider-informatie en verhalen uit eerste hand.

Laat je inspireren door de nieuwste blogs op onze website. Hieronder vind je een selectie van onze meest recente artikelen. Wil je alle blogs ontdekken? Klik dan op de link hieronder voor het volledige overzicht. Veel leesplezier!

Enthousiast geworden over Madeira? Of heeft u nog vragen?

Bekijk onze inspiratiereizen of vul het contactformulier in door op een van de onderstaande knoppen te klikken.

Spi Travel
Lakerpolderplein 26
2807MA, Gouda
KVK: 78298695
BTW: NL003318547B32